Zawartość tłuszczu 1,5%
Kubek - 150 g
Opakowanie zbiorcze - 20 szt.
Trwałość - 18 dni
Wartość odżywcza produktu w 100 g :
wartość energetyczna 198 kJ/47 kcal;
tłuszcz 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g; węglowodany
5,2 g w tym cukry 5,1 g; białko 3,6 g, sól 0,12 g – zawartość
soli wynika z naturalnie występującego sodu w mleku,
Składniki: mleko
pasteryzowane ekologiczne, żywe kultury bakterii jogurtowych.
Jogurt naturalny ekologiczny
NOWOŚĆ!
Zawartość tłuszczu 1,5%
Kubek -
200 g
Opakowanie zbiorcze - 24 szt.
Trwałość - 18 dni
Wartość odżywcza produktu w 100 g :
wartość energetyczna 198 kJ/47 kcal;
tłuszcz 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g; węglowodany
5,2 g w tym cukry 5,1 g; białko 3,6 g, sól 0,12 g – zawartość
soli wynika z naturalnie występującego sodu w mleku,
Składniki: mleko
pasteryzowane ekologiczne, żywe kultury bakterii jogurtowych.
PRODUKTY EKOLOGICZNE
Produkowane z mleka pochodzącego z gospodarstw ekologicznych
posiadających certyfikat zgodności z zasadami rolnictwa ekologicznego.
Wyróżniają się dużą zawartością białka, soli mineralnych i witamin A,
D, E, B i C. Zawieraja bakterie kwasu mlekowego. Są poduktem
naturalnym.
Żywność ekologiczna jest coraz
częściej wybierana przez osoby dbające o swoje zdrowie.
EKOŻYWNOŚĆ – to produkty, które
zostały wytworzone bez jakichkolwiek syntetycznych dodatków do żywności –
konserwantów, barwników, dodatków smakowych czy aromatów. Żywność ta
produkowana jest tylko z odpowiednio dobranych składników.
Każdy surowiec użyty do produkcji
musi pochodzić z gospodarstw w których nie stosowano środków ochrony roślin i
nawozów sztucznych przez przynajmniej trzy ostatnie lata.
Coraz częściej rośnie popyt na
żywność wysokiej jakości, wyprodukowaną pod ścisłą kontrolą jednostek
certyfikujących, czyli na żywność ekologiczną. W związku z tym w krajach
Unii Europejskiej wprowadzono system kontroli i certyfikacji produkcji
ekologicznej. Graficznym odzwierciedleniem tego, że produkt został wytworzony
zgodnie z tym systemem, jest wspólnotowy znak „Rolnictwo ekologiczne”
umieszczony na opakowaniu.
PL-EKO-03 ROLNICTWO UE
Biorąc do ręki produkty z oferty O S M Jasienica
Rosielna oznaczone w taki właśnie sposób, można być pewnym, że jest to naprawdę
ekologiczna żywność, a więc:
przynajmniej 95% składników tak
oznaczonego produktu zostało wyprodukowanych metodami naturalnymi,
produkty były nadzorowane podczas
procesu produkcji i przygotowania zgodnie z przyjętymi wytycznymi.
Zdrowe odżywianie nie jest
chwilową modą, ale coraz silniejszym trendem. Lekarze podkreślają, że żywność
wyprodukowana bez udziału konserwantów, pestycydów i innych środków chemicznych
jest lepsza od żywności wysoko przetworzonej.
Specjaliści są zdania, że
większość chorób cywilizacyjnych bierze się właśnie z substancji
chemicznych dodawanych do pożywienia. To one często są przyczyną powstania
nowotworów oraz alergii.
Warto czytać etykiety na opakowaniach produktów żywnościowych aby
wybierać świadomie wartościowe produkty.
Mleko spożywcze pasteryzowane, ekologiczne
Zawartość tłuszczu -2 %
Opakowanie jedn.-butelka
Objętość netto - 900 ml
Opakowanie zbiorcze - 6 szt.
Trwałość - 8 dni
Wartość odżywcza produktu w
100 ml:
wartość
energetyczna 215 kJ / 51 kcal, tłuszcz 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g, węglowodany 4,2 g w tym cukry 3,2 g, białko 3,3 g, sól 0,11 g – zawartość soli wynika
z naturalnie występującego sodu w mleku.
Składniki: mleko
pasteryzowane (pochodzące z rolnictwa ekologicznego)
Ekologiczny Twaróg Wiejski z Jasienicy - półtłusty
wartość
energetyczna 497 kJ/118 kcal, tłuszcz 3,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g, węglowodany 4,5 g w tym cukry 1,6 g, białko 17 g, sól 0,08 g – zawartość soli wynika
z naturalnie występującego sodu w mleku.
Składniki: mleko
pasteryzowane (z rolnictwa ekologicznego), kultury bakterii mlekowych.
Ekologiczne Masło Ekstra z Jasienicy
Zawartość tłuszczu - 82 %
Opakowanie jedn. - kostka - 200 g
Opakowanie zbiorcze - 10 kg
Trwałość - 30 dni
Wartość odżywcza produktu w
100 g:
wartość
energetyczna 3070 kJ/746 kcal, tłuszcz 82 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 61 g, węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,5 g, białko 0,5 g, sól 0,01 g – zawartość soli
wynika z naturalnie występującego sodu w mleku.
Składniki:śmietanka
pasteryzowana z mleka ekologicznego
Ekologiczne Masło Ekstra z Jasienicy
Zawartość tłuszczu -82 %
Opakowanie jedn. - pergamin
Opakowanie zbiorcze - 7,2 kg
Trwałość - 30 dni
Wartość odżywcza produktu w
100 g:
wartość
energetyczna 3070 kJ/746 kcal, tłuszcz 82 g w tym kwasy tłuszczowe
nasycone 61 g, węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,5 g, białko 0,5 g, sól
0,01 g – zawartość soli
wynika z naturalnie występującego sodu w mleku.
Składniki:śmietanka
pasteryzowana z mleka ekologicznego
Kefir ekologiczny z Jasienicy
NOWOŚĆ!
Zawartość tłuszczu -2.0%
Opakowanie jedn. - kubek 380 g
Opakowanie zbiorcze - 12/24 szt
Trwałość - 14 dni
Wartość odżywczą produktu w
100 g:
wartość energetyczna 215 kJ (51 kcal),
tłuszcz 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g,
węglowodany 4,2 g w tym cukry 3,2 g, białko 3,3 g,
sól 0,10 g - zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu w mleku.
Składniki: mleko ekologicznepasteryzowane, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej.
Serek Fromage ekologiczny z Jasienicy
NOWOŚĆ!
Zawartość tłuszczu -9,0%
Opakowanie jedn. - kubek 100 g
Opakowanie zbiorcze - 12 szt
Trwałość - 16 dni
Wartość odżywcza produktu w
100 g:
wartość energetyczna 664 kJ (159 kcal),
tłuszcz 9,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,7 g,
węglowodany 4,1 g w tym cukry 1,7 g, białko 17 g,
sól 0,97 g
Składniki: twaróg ekologiczny z mleka,masło ekologiczne z mleka, sól.
ZDROWO,
SMACZNIE,
ZDROWE ODŻYWIANIE,
PRODUKTY EKOLOGICZNE,
WARTOŚCI ODŻYWCZE,
PIJ MLEKO EKOLOGICZNE ŚWIEŻE,
DOBRE BO PODKARPACKIE,
DLACZEGO MLEKO JEST ZDROWE,
POZNAJ NATURALNE PRZETWORYMLECZNE Z JASIENICY