Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Aktualności

88 lat tradycji OSM Jasienica Rosielna
2016-01-21

Polska Izba Produktu Regionalego i Lokalnego (PIPRiL) stworzyła system jakości promujący produkty najwyższej jakości z zachowaniem tradycyjnej receptury wytwarzania. Zgodnie z decyzją Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi system "Jakość Tradycja" został uznany za krajowy system jakości żywności.

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL) odznaczyła Masło Ekstra z Jasienicy znakiem „JAKOŚĆ TRADYCJA”.

znak_jt

 

 

Certyfikat przyznany decyzją Kapituły Znaku „Jakość Tradycja” z dnia 30 listopada na okres 3 lat dla Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Jasienicy Rosielnej uprawniający do oznaczania znakiem „Jakość Tradycja” produktu MASŁO EKSTRA Z JASIENICY.

 

Masło Ekstra z Jasienicy zostało poddane szczegółowym badaniom pod względem jakościowym. Podstawowym kryterium oceny jest naturalność  i tradycyjny sposób wytwarzania.

Znak "Jakość Tradycja" przyznawany zostaje wyróżniającym się produktom w danej kategorii, a także:

  • wytwarzanym z surowców, których pochodzenie jest identyfikowane,
  • nie zawierających komponentów GMO,
  • tradycyjnym sposobem wytwarzania,
  • posiadającym ponad 50 letnią historię wytwarzania.

Jednostka akredytowana przeprowadziła w tym zakresie kontrolę zgodności ze specyfikacją, która potwierdziła stosowaną tradycję wyrobu certyfikatem zgodności.

Masło Ekstra z Jasienicy spełniło wszystkie wytyczne przyznawania znaku, czego efektem jest oznaczenie produktów systemem jakości oraz znakiem "Jakość Tradycja".

 

 

 

 


 

zobacz wszystko

ZDROWO, SMACZNIE, ZDROWE ODŻYWIANIE, PRODUKTY EKOLOGICZNE, WARTOŚCI ODŻYWCZE, PIJ MLEKO EKOLOGICZNE ŚWIEŻE, DOBRE BO PODKARPACKIE, DLACZEGO MLEKO JEST ZDROWE, POZNAJ NATURALNE PRZETWORY MLECZNE Z JASIENICY



O firmieOfertaProdukcjaDystrybucjaMediaZapytania ofertoweKontakt



OPTistat - OPTeam S.A.